BLOG

Sektör paydaşları, yem sürdürülebilirliği için bir araya geldi

03 Kasım 20221 dk okuma

IFEEDER ve WWF, sera gazı (GHG) emisyonlarının azaltılması ve yem endüstrisinin diğer sıcak gündemlerini tartışmak amacıyla sektör paydaşlarıyla bir toplantı düzenledi.

Yem Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü (IFEEDER) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), 28-29 Eylül tarihlerinde sektör paydaşlarını, yem sistemlerindeki sürekli iyileştirmeler yoluyla hayvan yemi endüstrisi ve müşterileri için önemli olan sera gazı (GHG) emisyonlarının azaltılmasına ve diğer (örneğin su, arazi kullanımı değişikliği, biyolojik çeşitlilik gibi) taahhütlere ulaşmanın yollarını işbirliği içinde belirlemek için bir araya getirdi.

IFEEDER icra direktörü Lara Moody, “Yem sistemi içinde sürdürülebilirliği ilerletmek için hepimizin oynayacağı bir rol var, ancak birçok şirketin yolculuklarının farklı aşamalarında olduğunun farkındayız. Zirvede, ‘olmazsa olmazları’, önümüzde hangi engellerin bulunduğunu, hangi fırsatların bulunduğunu, hangi ortaklıkların veya işbirliklerinin kurulması gerektiğini ve anlamlı bir ilerleme sağlamak için birlikte neler yapabileceğimizi belirledik.” şeklinde konuştu.

Yem Sistemleri Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde katılımcılar, sürdürülebilirliği şirketlerinin kültürüne, stratejilerine ve hizmetlerine dahil etmek için işbirliği yapmak için tecrübelerini ve en iyi uygulamalarını paylaştı. Katılımcılar toplu olarak şu başlıkları belirledi: tutarlı tanımlara ve standartlara olan ihtiyaç; esnek ve uyarlanabilir uygulama; köklü bilim ve yenilik; ve başarıya ulaşmanın anahtarı olarak sürdürülebilirlik hikayelerini iletme yeteneği.


Haberler Kategorisindeki Yazılar
05 Temmuz 20242 dk okuma

Macaristan 2025 yılında Avrupa Sorgum Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

19 Ekim 20211 dk okuma

Banvit BRF üst yönetimine Gökçen Aslan Özşar atandı

Gıda ve beyaz et sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF’in, İnsan Kaynakları Direktörlüğü...

24 Kasım 20172 dk okuma

IFIF ve FAO’nun 16. yıllık toplantısında işbirliğini güçlendirme mesajı

Uluslararası Yem Sanayicileri Federasyonu (IFIF) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO),...